Dronken bestuurder valt agent aan
Een getuige zag de 40-jarige in zijn auto rijden en waarschuwde de politie. Agenten die ter plaatse kwamen zagen de man langs de kant van de weg staan. De auto waarin de man had gereden was verdwenen. Even later zagen agenten dat een bestuurster de auto bij de agenten parkeerde. Uit een blaastest bleek dat deze vrouw teveel gedronken had. Zij blies 540 ugl. Ook de bestuurder moest blazen; hij blies 640 ugl. Bij de aanhouding verzette de man zich. Met gepast geweld kregen de agenten de man in de politie-auto. In het politievoertuig probeerde de verdachte een agent een kopstoot te geven. De agent kon de kopstoot ontwijken maar het hoofd van de verdachte kwam hard tegen de schouder van de agent. De agent deed aangifte van poging zware mishandeling. De recherche heeft de zaak in onderzoek. De man en vrouw, die geen vaste woon- of verblijf hebben, zitten nog vast.
Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes is de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA) van kracht. Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen.
Powered by Versicherungsvergleich